Gezonde banaan wortelcake

Ingrediënten voor 1 cake:
– 3 rijpe bananen
– 2 eieren
– 175g rozijnen
– 210g volkoren (spelt)meel
– 16g bakpoeder
– 3 eetlepels koek en speculaas kruiden
– 300g wortel, julienne gesneden (ik kocht dit kant en klaar)

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onder warmte. Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Wel de rozijnen in kokend water en pureer ondertussen de bananen met de eieren glad met de staafmixer. Roer het volkoren (spelt)meel met het bakpoeder en de kruiden hier doorheen. Giet de rozijnen af en roer door het beslag. Roer vervolgens de wortel er in delen doorheen. Tot slot verdeel je het beslag over de cakevorm.

Bak de gezonde banaan wortelcake in circa 60 minuten gaar. De cake is goed als een satéprikker er droog uit komt.

Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.

Iedere zaterdagochtend heeft Dex zwemles en is een van ons dus alleen thuis met Fleur. Vorig weekend was ik dat. Fleur vroeg eerder in de week al of ze met mij mocht bakken dus dat leek me wel een goede tijdsbesteding. Ik wilde alleen liever voor een gezonder recept gaan en bedacht daarom deze gezonde banaan wortelcake. Geen boter of olie, geen toegevoegde suikers en met volkoren meel en toch ontzettend lekker. Fleur vond ‘m zelf niet zo lekker maar verder was iedereen die ‘m geproefd heeft erg enthousiast. Dex vond het zelfs het leukste van de dag dat ie een plakje mee naar school kreeg in z’n broodtrommel 😉


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.